”Tu porți în tine sămânța schimbării”

Oct 04, 2022

Expresia asta am auzit-o într-o discuție dintre Zoltan și Petre Nepot.

Cred că asta este și ceea ce avem nevoie acum. De oameni care să ne servească adevărul în așa manieră în care să îl putem accepta și integra în propria structură; cuvânt cu cuvânt. Și aici mă refer la adevărul despre noi, oamenii.

Să îți spun și ție o parte din acest adevăr?

Nu o să facă nimeni nimic în locul tău. Niciodată. Nici acum și nici luna viitoare. Nici peste cinci ani și nici când vei schimba prefixul. Vezi tu, avem nevoie de oameni cum sunt Zoltan și Petre.

Ce fac ei?

Îndepărtează iluziile cu care ne-am înconjurat cu atâta grijă. Iluzii colorate care, culmea, nu ne lasă să facem ce contează pentru noi.

Și știi ce mai fac?

Întorc la tine puterea. Îți aduc aminte că ai în tine niște calități, daruri, spune-le cum vrei, care, odată accesate, tu vei muta munții. Sau doar unul singur vei muta. Dar e al tău. E muntele care pentru tine contează.

Suntem atât de obișnuiți cu ideea că nu putem. Sau cu cele care ne spun că nu suntem capabili, că nu avem resurse, că ne-am născut cu nu știu ce handicapuri pe care nu le cunoaștem exact, dar știm că sunt pe undeva, prin noi.

Și cu aceste idei în care credem, cică noi ne trăim viața. Serios? Eu văd aici vieți risipite. Calități stinse. Talente înăbușite. Moarte înceată și sigură. Pentru că asta se întâmplă când îți lași visele să se stingă în brațele lui ”nu pot”, ”nu știu”, ”nu am cum” etc.

Și vine un om cum e Petre și spune că ”tu ești soluția”. Și îmi vine să iau oglinda și să mă uit mai bine la reflexia din ea. Și să zic: ”Cică tu ești soluția. Auzi?!”. Poate nu mă cunosc atât de bine cum credeam.🙂

Și mai spune apoi că ”tu creezi magia”. (aici, chiar simți cum ți se măresc pupilele 😁). Tu, susține Petre. Nimeni altcineva.

Cum? Prin conștientizare, răbdare, asumare. Sună a cocktail emoțional, știu. Unul care trebuie luat în fiecare zi dacă vrei să atingi niște obiective personale.

Și dacă nu știi cum să le accesezi, ți se arată cum. Ești ghidat/ghidată. Sunt tehnici, soluții prin care tu poți deveni conștient/conștientă. Și asumarea se învață. Pas cu pas.

O asemenea împuternicire sperie inițial. Pentru că te face să fii responsabil/ă. Te face să îți iei viața în mâini și să răspunzi pentru ea. Să răzpunzi pentru fiecare gând și decizie pe care o iei de când te trezești și până te culci seara și închizi ochii.

Te sperie? Și pe mine.

E straniu și aproape nenatural să afli că tu porți în tine sămânța schimbării. Că tu ești cel/cea care decide pentru sine. Că tu dai forță fiecărui DA sau NU pe care îl spui și cu aceste cuvinte îți conturezi destinul. Cu liberul tău arbitru. Și nu cu al altuia.

Te cutremură să afli adevărul?

Că tu ești cel/cea care are puterea să își schimbe viața? Că poți fi conștient/conștientă? Că poți avea răbdare? Că poți fi asumat/asumată?

Că poți crea magie? Că tu ești soluția? Că poți să îți atingi scopurile cu muncă susținută, determinare și implicare?

Nu știi cum să faci asta? Păi de asta există ghizi precum Petre și Zoltan. De asta există comunități precum ”făcecontează”. Pentru tine. Pentru întrebările tale. Pentru obiectivele tale. Pentru ceea ce contează pentru tine.

Sunt atât de mulți oameni care nu știu că pot. Sunt atât de mulți oameni care nu știu că poartă în ei sămânța schimbării. Crezi că ești singurul/singura care se zbate? Care dă în el/ea de fiecare dată când spune că face ceva și nu face? Care nu știe cum să facă?

Într-o lume în care se pune accent pe dezbinare, individualism, egocentrism, uite că mai există locuri în care atenția cade pe susținere și încurajare; pe ghidare și auto-împuternicire; pe conștientizare și soluții.

Tu în ce lume vrei să trăiești? În ce fel de lume vrei să trăiască copiii tăi, dacă ai? Într-una care arată cu degetul sau într-una care întinde mâna? Dacă răspunsul tău e într-una care întinde mâna, atunci vino în comunitatea făcecontează.

Ca să faci ce contează. Pentru tine. Pentru că TU contezi.