Merit mai mult!

Nov 01, 2022

Cred că e una dintre cele mai bune afirmații auzite în acest an. Tu ce spui? Meriți mai mult? Sper că vei răspunde cu un ”da” hotărât.

Acest ”merit mai mult” este o stare. Cu care tu trebuie să te conectezi. Asta susține și Narcis Cernea, unul dintre invitații de la Summitul despre Procrastinare din acest an: ”important e să găsești în tine acel sentiment că meriți mai mult, că despre asta este vorba.”

Bine le mai spune Narcis. Îl ascult mereu cu drag pe acest om care ne împărtășește povestea sa; o poveste bogată în trăiri, alegeri și mindset-uri.

Merit mai mult. Sper să fii de acord cu această afirmație și s-o transformi în mantră. Pentru că doar hrănind-o zilnic cu atenția ta, vei reuși să faci acele acțiuni care să o reflecte. Și, dacă tot am amintit de acțiuni, gândește-te ce faci pentru tine zilnic.

Eu m-am gândit în ultimul timp la asta. La ceea ce fac zilnic pentru mine. Care sunt acele acțiuni pe care le realizez. Și nu există banal sau neimportant când e vorba de ceea ce facem pentru noi. Orice mic detaliu contează. Cum ar fi, de exemplu, numărul de lingurițe de zahăr din cafeaua de dimineață. Contează? Sigur că da. În cazul în care vrei să dai jos 5 kg. Dacă merit un corp suplu, voi ține cont.

Și ai să începi treptat să faci ceea ce contează pentru tine. Pentru că acest merit mai mult este în strânsă legătură cu eu contez. Și această afirmație creează și ea o stare. Pe care tu trebuie să ajungi să o experimentezi înainte de a face ceva.

Narcis amintește în interviu un adevăr legat de tendința noastră de a amâna lucrurile: ”(...) De asta și procrastinăm. Pentru că ne amplificăm tot timpul sentimentul că nu merităm, că nu suntem buni.”

Nu facem, pentru că noi credem fie că nu merităm, fie că nu suntem buni. Mie îmi sună a autosabotare. Ție cum îți sună?

E un limbaj cu care suntem obișnuiți și pe care îl hrănim zilnic. ”Nu pot”, ”nu merit”, ”nu sunt bun/ă”, ”nu sunt suficient de”.... Lista e lungă la fiecare. Și cum să fac dacă nu pot și nu sunt bun/ă?

Cum să-mi creez viața pe care o vreau, dacă mă gândesc că nu o merit? Că nu merit să fiu împlinit/ă? Că nu merit să am relații de calitate? Că nu merit să am un corp suplu și sănătos? Cum să își creeze cineva fericirea dacă în sinea sa crede că nu merită?

M-am gândit la acest eu merit. Așa că am spus-o cu voce tare. De câteva ori. Ca să observ cum se simte. Ce senzație aduce sau ce emoție apare. Vreau să te invit să faci acest exercițiu când ai puțin timp. Vezi ce stări îți creează. Cum simți tu această afirmație? Poți să așezi după ea aspecte pozitive cum ar fi să mă bucur mai mult sau să câștig mai mulți bani.

Trebuie să te conectezi cu starea lui ”eu merit”. Și pentru asta îți trebuie un pic de practică. E acolo, în tine. Eu merit mai mult. Spune asta zilnic, de câte ori poți. Vezi ce se întâmplă. Vezi ce se schimbă. Ce aduce această afirmație și dacă vei face lucrurile un pic altfel ca până acum.

Toți ne dorim lucruri. Și dacă nu sunt lucruri, ne dorim să ajungem în anumite locuri sau să avem succes în relații, afaceri; să fim sănătoși și frumoși. De fapt, noi ne dorim starea pe care aceste lucruri sau aspecte le aduc odată cu împlinirea lor.

Această conexiune o dorim de fapt. Cu acele stări. Eu te invit să te conectezi cu starea lui eu merit mai mult. E înăuntrul tău. Ceea ce trebuie să faci este să îi acorzi atenție zilnic. Și eu fac asta. Hai să facem împreună. Să vedem ce iese. Ce se schimbă.

Vom face mai mult din ceea ce contează pentru noi?

Ne vom da o atenție mai mare?

Ne vom iubi și aprecia mai mult?

”Eu merit mai mult.”

De acord? 🙂