Crește în interior pentru a face ce contează!

Aug 02, 2022

Iubirea de sine. ”Supraevaluată” vei spune. Ok.

Dar ce spui atunci de grijă de sine? Sună mai...confortabil? E mai ușor de digerat? Mai.. pământesc? 😊

Ne împiedicăm de cuvinte uneori. Când ele conțin de fapt același mesaj. Ne place să le înflorim și să le dăm sensuri noi, străine de noi și de scopul nostru. 

 

Dar sună bine. Măcar asta 😊. 

 

Eu îți propun o înflorire interioară. A ta. Pentru a face ceea ce contează. Și dacă îmi vei spune că nu e nimic care să conteze pentru tine în viața ta, nu te cred. Dacă îmi vei spune că nu ai nici măcar un obiectiv, unul singur, nu te cred nici acum.

Toți avem câte un ceva în noi care ne activează fața atunci când ne gândim la el. Adică ne face să zâmbim. Exact. Brusc, devine vie, ochii strălucesc și gura se îmblânzește.

 

Așa e cu visele astea. Te fac să arăți viu.  

Știu că ai și tu unul. Și nu există vis mic sau mare. Visul e vis. Cred că abilitatea de a visa ne face să fim extraordinari. Liberi. Unici. 

Știu o groază de oameni care au îndrăznit să viseze. Și nu doar atât. Au îndrăznit să creadă în ei și în visul lor. Le-am ascultat poveștile. Pe unele de câteva ori. Și m-am conectat cu aceste povești. Am mers cu ei pe drumul parcurs, în timp ce îi ascultam.

Și sunt oameni exact ca tine și ca mine. Nu sunt din alt material. Nu sunt de pe altă planetă. Sunt făcuți și ei din carne. Pot simți furie, frustrare, deznădejde, dar și credință și iubire. Sunt oameni și atât. Ca tine. Cu vise. Ca tine. Și care au îndrăznit să creadă că este posibil.  

Ascultându-i pe fiecare, mi-am dat seama că au ceva în comun. Grija de sine.  

E un concept care, dacă îl vei înțelege cu adevărat, îți vei vedea visele conturate. Realizate. Atinse. Alege tu cuvântul care îți place. 

 

Și e logic ce spun acești oameni. Pentru că această grijă de sine, de propria persoană, te va ajuta să îți crești resursele interioare. Și odată crescute, vei înflori și vei putea face ceea ce contează pentru tine.

Tu ești exact ca o grădină. Ai grijă de ea, înflorește și dă rod. Ești mai energic/ă, mai concentrat/ă, mai atent/ă pe ceea ce poți face, mai flămând/ă după rezultate. Și ajungi să faci, așadar, ceea ce contează pentru tine. Știi tu, chestia aia care îți așează un zâmbet pe față când te gândești la ea 😊. 

 

Ce înseamnă să ai grijă de sine?

Și asta se învață. Acest sine de fapt include corpul, mintea și sufletul. Ce mănânci, cum și cât; câtă apă bei și de care; cât dormi și dacă îți respecți ritmul circadian; dacă știi să îți gestionezi stresul sau furia; ce oameni ai lângă tine; te susțin sau îți dau în cap și ție și visului tău? Te rogi, meditezi, faci sport, te plimbi, te joci cu animăluțele, te oprești să miroși trandafirii?

”Ce treaba are pisica cu visul meu?” vei întreba. Are. Dacă te oprești să te joci puțin cu ea, tu oferi și primești afecțiune. Din ceea ce tu ai în interior, poți să dai și altora. Dai doar dacă știi că ai. Și dacă poți face asta cu o pisică, vei putea să o faci cu întreaga lume.  

 

Cum? 

Oferind din visul tău. Creându-l. Împărtășindu-l. 

 

Dai doar ce știi că ai. Și știi ce ai, pentru că ai avut grijă să faci să crească. De aceea îți spun să ”înflorești” în lucrurile bune. Să ai grijă de tine. Să ai grijă să îți fie bine. Să ai grijă să râzi, să te bucuri, să ai prieteni care te susțin, cărți care să te inspire, hrană bună și timp cu tine. 

Doar oferindu-ți ție mai întâi, vei putea oferi și altora. Pentru că visul tău este legat de ceilalți. Să oferi și să și primești. Și totul începe cu grija de sine.  

Îți spun sincer, abia acum înțeleg importanța acestui concept. Credeam că sunt mofturi. ”Ce tot atâta grijă de sine? Am treabă, am atâtea de făcut! Nu am timp de grijă de sine! Mofturi.” Asta spuneam. Și o mai și credeam. 

Dar...m-am înșelat.  

 

Și am început să fac lucruri care chiar contează pentru mine după ce am învățat să am grijă de mine. După ce am început să am grijă de propria mea grădină. 

Și asta se învață. 

 

Visul tău, indiferent care e, începe cu întoarcere la tine. Reală. Începe cu a avea grijă de tine. Dacă o spun zeci de oameni care și-au văzut visele realizate! Eu îi cred. Cine sunt acești oameni și unde le poți asculta poveștile? Pe faceconteaza. Aici găsești inspirație din plin. Nu am cum să nu te invit, să știi. 😊

Și...încă ceva…

 

Ai răbdare cu tine. Poate nu știi cum să ai grijă de tine. E ok. Și asta se învață (o voi spune de sute de ori). Nu știi, întreabă. Caută. Vei găsi sigur.

Te las cu ”grădina” ta. Cu visul tău colorat. 

Ai grijă de tine și vei putea să ai grijă și de el. 

Și asta e ceva ce nu se negociază. 😊